Patiëntencursussen

Wij vinden het erg belangrijk om onze patiënten te voorzien van goede informatie over geneesmiddelengebruik. Vanzelfsprekend geven wij uitgebreide voorlichting als u een nieuw medicijn gaat gebruiken. Ook later in de behandeling zullen wij u vragen of u tevreden bent over uw medicijngebruik en met u overleggen of u hierbij ongemakken ervaart of nog vragen hebt.

Voor sommige aandoeningen hebben wij specifieke patiëntenvoorlichting. Deze voorlichting kan bestaan uit de uitleg over het ziektebeeld, de werking van de voorgeschreven medicijnen of een gebruiksinstructie voor verschillende toedieningsvormen.

Bij de eerste uitgifte van verschillende soorten medicatie zullen wij samen met u uitgebreid ingaan op het te starten medicijngebruik. Regelmatig zullen wij hiervoor met u in onze informatieruimte gaan zitten, zodat we u in alle rust en privacy van dienst kunnen zijn.

Maar ook later in de behandeling kunt u behoefte hebben aan deze uitgebreide informatie. Deze patiëntencursussen kunt u in elk stadium van uw geneesmiddelengebruik volgen.

De patiëntencursussen die wij momenteel aanbieden zijn:

 

Heeft u vragen over een ander ziektebeeld, dan kunt u een afspraak maken.