Uw apotheek digitaal verbonden

Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy

In onze apotheekcomputer staan gegevens over het medicijngebruik van de patiënten die in onze apotheek staan ingeschreven. Voordat de apothekersassistent het medicijn aflevert aan een patiënt wordt eerst gekeken of het medicijn geschikt is voor de betreffende patiënt. Sommige medicijnen kunnen namelijk beter niet gebruikt worden bij bepaalde aandoeningen en andere medicijnen kunnen elkaars werking beïnvloeden. De apotheker gebruikt daarbij de gegevens die in de apotheekcomputer staan.

Voor een veilig en juist gebruik van geneesmiddelen is het daarom belangrijk dat de apotheek op de hoogte is van uw geneesmiddelengebruik. Vertel uw apotheker daarom ook welke medicijnen u in een andere apotheek haalt, bijvoorbeeld 'snachts of in het weekend. Als u medicijnen gebruikt die u zonder recept kunt krijgen (bijvoorbeeld bij een drogist), vertel dit dan ook aan uw apotheker.

Om het gebruik van medicijnen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is het ook belangrijk dat u ook aan uw apotheek doorgeeft wanneer u:

Apotheek Neptunus digitaal verbonden

Bij een bezoek aan een andere apotheek , bijvoorbeeld in de nacht of weekenddienst is het belangrijk dat ook die apotheker weet welke andere medicijnen u op dat moment gebruikt. Daarom werken apothekers in de regio samen door middel van een digitale koppeling tussen de verschillende apotheekcomputers. Het is een beveiligd netwerk, waarbij de privacy van de patiënt gewaarborgd blijft. Indien u dit niet wenst kunt u hier bezwaar tegen maken.

Digitaal Verbonden